Actie: paaldansen

Actie: Paaldansen
Waar: Chalans Utrecht
Wie: Floor 
Studeert: Liberal Arts & Sciences
Leeftijd: 22

Wanneer ben je begonnen met paaldansen?
“Ik was 17 en ging met een vriendinnetje altijd naar fitness. Dat vonden we echt saai. Op een gegeven moment dachten we: ‘Laten we een keer een lesje paaldansen proberen’. In die tijd was het nog heel anders. Er kleefde een ‘fout’ imago aan paaldansen.  Maar ik vond het juist heel leuk en het bleek super sportief te zijn. Na die les ben ik dus altijd blijven paaldansen.”

En toen ben je van het een in het ander gerold en gaan lesgeven?
“Ja, ik deed al zo lang aan paaldansen, dat ik eigenlijk alle vaardigheden onder de knie heb. Die vaardigheden deed ik op bij Chalans in Nijmegen. Toen ik in Utrecht ging studeren ben ik overgestapt naar Chalans Utrecht. Hier werd toen gevraagd of ik instructeur wilde worden. Ik besloot een hele opleiding te doen.”

Wat haal je zelf uit het paaldansen?
“Je kunt elke keer iets nieuws leren bij paaldansen. Voor de één zal dat weer wat anders zijn dan voor de ander. Want iedereen is anders. De een is lenig of sierlijk, de ander is sterk. Je kunt dus met jouw goede of slechte kanten aan de slag. Eigenlijk is het gewoon een soort acrobatiek. Je gaat elke keer net weer iets verder. En in het begin dacht ik: dat gaat mij niet lukken. En drie jaar later, ja hoor, juist die moeilijke trucjes waarvan ik dacht dat ik ze niet zo leren, lukten me!”

Wat vind je leuk aan het doceren van paaldansen?
“Mensen doen eigenlijk altijd precies wat ik niet verwacht. Mensen verbazen me constant. En het is erg leuk om te zien dat iedereen zich kan ontwikkelen.”

Advertentie