Reageer

'Onze Mirjam' student van het jaar

Het is Mirjam gelukt. Zij werd gisteren tijdens het Bal11 gala in de Ahoy in Rotterdam uitgeroepen tot ‘student van het jaar’. De student Communicatiewetenschappen heeft er hard voor moeten strijden. Maar met een onverwacht duwtje in de rug van GeenStijl heeft ze de overwinning in de wacht gesleept.

Tijdens het Bal11 gala, een groot gala voor studenten uit heel Nederland, werden de winnaars bekend gemaakt. Uit handen van BNN presentatrice Nicolette Kluijver kreeg Mirjam de prijs uitgereikt. De twintigjarige student Communicatiewetenschappen aan de UU stond in de finale met nog twee meiden, Myrthe, student Social Work uit Maastricht en Roos, student Theaterwetenschappen uit Amsterdam.

De mannelijke winnaar is de beruchte Alexander van Schie. Hij werd afgelopen week nog flink gebashed door GeenStijl. Zo zou hij een “totale lul" zijn. In datzelfde stuk werd opgeroepen om vooral op Mirjam te stemmen, want “zij is wel knap". 

Mirjam heeft niet zomaar gewonnen. Ze moest natuurlijk zoveel mogelijk stemmen voor zich winnen. Dit is haar onder andere gelukt door zich bij de pers in de kijker te spelen. De Gelderlander schreef een stuk over de Utrechtse schone en ook RTV Utrecht besteedde aandacht aan Mirjam. En toen GeenStijl ook nog eens met leuk commentaar om de hoek kwam kijken, kon het helemaal niet meer stuk.    

Ook werd er een reisje naar Berlijn georganiseerd voor de laatste zes kandidaten. In Berlijn moesten ze verschillende opdrachten voltooien, die extra punten konden opleveren. In een artikel in de Gelderlander vertelde Mirjam onlangs dat het goed ging in Berlijn. Alleen de wedstrijd bier drinken liep uit op een mislukking, want dat lust ze niet. 

Nu mag Mirjam zich een jaar lang student van het jaar noemen. Daarnaast win ze nogal wat prijzen. Ze  krijgt een modellencontract, een tablet, ze mag een weekendje in een cabrio rijden en ze wint diverse kledingstukken.

Zie ook Uitgeperst voor nog meer Mirjam