Onderzoek op de universiteit kent vele gezichten. Wetenschappers en hun ondersteuners hebben vaak een bijzondere werkomgeving. DUB brengt elke week zo’n eigen werkplek van de universiteit in beeld. Ken je iemand met een bijzondere werkplek of wil je zelf een mooie foto van je werkplek, laat het dan per mail weten aan de DUB-redactie.

De werkkamer van Wiljan van den Akker

Wiljan van den Akker is decaan van faculteit Geesteswetenschappen en dichter. In zijn werkkamer aan de Kromme Nieuwegracht 46 staat een indrukwekkende boekenkast die een hele wand beslaat.

Er is een trapje om bij de bovenste plank te komen. “Hier vind je een microkosmos waarin zich de macrokosmos weerspiegelt. De hele universiteit in één werkkamer samengevat: bijna vier eeuwen gecombineerd met een voortdurend nu.”

Wiljan van den Akker, decaan Geesteswetenschappen