Onderzoek op de universiteit kent vele gezichten. Wetenschappers en hun ondersteuners hebben vaak een bijzondere werkomgeving. DUB brengt elke week zo’n eigen werkplek van de universiteit in beeld. Ken je iemand met een bijzondere werkplek of wil je zelf een mooie foto van je werkplek, laat het dan per mail weten aan de DUB-redactie.

De handschriften van Bart Jaski

Bart Jaski, conservator handschriften, in het depot handschriften van de universiteitsbibliotheek in de Uithof.

Achter een zware deur en een aantal verdiepingen lager dan waar alle studenten studeren, bevindt zich een betoverend depot vol eeuwenoude handgeschreven boeken. Jaski houdt zich veel bezig met het digitaliseren van de boeken om ze eenvoudiger toegankelijk te maken.

Maar er gaat niets boven ‘the real thing": “Het goud dat je ziet blinken, het gewicht en de omvang van de boeken, de geur van het perkament. Je hebt hier boeken van meer dan 500 jaar oud en er is nog zoveel niet onderzocht! Dat is het mooie van mijn beroep; het is één grote ontdekkingsreis.”