Onderzoek op de universiteit kent vele gezichten. Wetenschappers en hun ondersteuners hebben vaak een bijzondere werkomgeving. DUB brengt elke week zo’n eigen werkplek van de universiteit in beeld. Ken je iemand met een bijzondere werkplek of wil je zelf een mooie foto van je werkplek, laat het dan per mail weten aan de DUB-redactie.

De wandkaartenzaal van Marco van Egmond

Marco van Egmond is conservator kaarten en atlassen. Zijn glazen werkkamer bevindt zich in de universiteitsbibliotheek op de Uithof en grenst aan ‘zijn’ wandkaartenzaal.

“Deze zaal is het equivalent van de aula in het academiegebouw; het is echt een toonzaal en wordt ook regelmatig voor ontvangsten en filmopnamen gebruikt.” De oudste kaart is van rond 1550 en toont het Graafschap Holland. Van Egmond droomt weg bij alle prachtige oude kaarten: “Je waant je in gebieden waar je in het echt niet (meer) kunt komen. Je kunt zien hoe men toen de wereld zag en wat een verschil dat is met vandaag de dag.”