Onderzoek op de universiteit kent vele gezichten. Wetenschappers en hun ondersteuners hebben vaak een bijzondere werkomgeving. DUB brengt elke week zo’n eigen werkplek van de universiteit in beeld. Ken je iemand met een bijzondere werkplek of wil je zelf een mooie foto van je werkplek, laat het dan per mail weten aan de DUB-redactie.

De scankamer van Peter Berends

Peter Berends is medewerker digitalisering bij de universiteitsbibliotheek. Zijn huidige project is het inscannen van de Atlas Maior van Joan Blaeu (1596 - 1673).

Als je aan een compacte atlas denkt zoals je die tegenwoordig in de boekhandel koopt, dan heb je het mis: het is een serie van maar liefst elf delen, samen zo’n 7000 scans. Als het goed is staat de hele atlas in september online.

“Ik ben nu twee à drie weken bezig geweest met twee delen, samen waren deze goed voor 1000 scans. Dat waren dan ook wel meteen de dikste hoor, de andere zijn gelukkig wat dunner.”