Actiefoto: Acrobatische Rock-'n-Roll

Wie: Jorike
Waar: bij SRRU Jumping Spectacles (via Olympos)
Studie: Master Taalwetenschappen
Leeftijd: 24
Danst met: Tobias

Hoe lang dans je al bij SRRU Jumping Spectacles?
Ze kijk naar haar danspartner Tobias: "Straks in april zijn we alweer twee jaar aan de slag, toch?"

Hoe ben je terecht gekomen bij Jumping Spectacles?
"
Ik ben hier terecht gekomen via een vriendinnetje van mijn opleiding, die was net een seizoen eerder begonnen dan ik. Ze was er heel enthousiast over, vandaar dat ik een keer ben meegegaan. Aan de hand van die workshop heb ik besloten om gelijk dat seizoen te beginnen."

Wat maakt acrobatische rock-'n-roll zo leuk?
"Als je naar ons kijkt als we aan het dansen zijn, dan zie je dat misschien wel. Wat ik er leuk aan vind, is de combinatie van het sportgedeelte  - het dansen -  met de zogenaamde acro’s, de acrobatische sprongen en kunsten. Die zijn heel technisch, je moet  dan op de meest pietluttige dingetjes letten. Verder is het heel gezellig."

Heb je hiervoor ook gedanst of bijvoorbeeld geturnd?
"Hiervoor heb ik op stijldansen gezeten, wat wel heel anders is. Verder heb ik op turnen gezeten op de basisschool, maar dat mag niet echt een naam hebben."

Ik zag dat Tobias je net in de lucht gooide. Hoe lang heeft het geduurd voordat jullie dat samen konden?
"
Direct. Want, de eerste les begonnen we met een zijwaartse sprong. Op die manier krijg je als beginneling gelijk het idee dat je ook al wat kan. Je hoeft niet een half jaar te wachten totdat je wat mag doen."

Treden jullie ook al samen op bij evenementen?
"
Af en toe is er een demo, daar mag je je voor opgeven en aan mee doen als beginnend paar. Dan zijn er wat moeilijkere rondes die de gevorderden doen. En de simpele rondes voor de beginners. Wij hebben daar ook een keer aan meegedaan. Dat is echt leuk. Dan mag je een mooi pakje aan met blauwe glitters."

Is het aan te raden om als je dit gaat doen, gelijk met een partner te komen?
"Dat heb ik zelf niet gedaan. Ik heb hem toevallig bij de eerste les ontmoet… Maar je moet wel een beetje geluk hebben om een partner te vinden. Mocht je niemand hebben, dan helpt de groep je natuurlijk wel om iemand te vinden!"

Tags: actiefoto

Advertentie