Fiets foetsie na fout stallen

Let goed op je tweewieler, want de gemeente Utrecht gaat  'weesfietsen' opruimen  in het stationsgebied. Als je fiets verkeerd geparkeerd staat of langer dan 28 dagen een plek in de stalling bezet houdt, wordt je tweewieler weggehaald. De actie gaat komende maandag 7 maart van start.

Alle fietsen in en rondom het stationsgebied krijgen een blauw label. Daarop staat dat je fiets niet langer dan 28 dagen aan één stuk gestald mag zijn. Op 4 april worden alle fietsen weggehaald die nog een label hebben. Als je je fiets gewoon gebruikt, mag je het labeltje gewoon van je fiets halen.

Aanleiding voor deze actie is het grote aantal fietsen dat maandenlang fietsklemmen bezet houden. Ze nemen onnodig veel plek in beslag en maken het voor andere gebruikers lastiger om een plekje voor de fiets te vinden.

Mocht je fiets op 4 april toch verdwenen zijn, dan kan je deze binnen twee weken ophalen in het gemeentelijke fietsendepot. De kosten daarvan zijn 12,50 euro. Wacht je langer dan een maand met het ophalen van je fiets, dan betaal je 18,50 euro.

Bij de vorige fietsactie in het stationsgebied heeft de gemeente 1500 fietsen weggehaald. Minder dan één procent van de in beslaggenomen fietsen werd toen opgehaald. Er is een grote kans dat er bij de komende actie ook weer veel plekken zullen vrijkomen als de weesfietsen zijn opgehaald.

MM

Advertentie