Je kent het wel: je staat in de supermarkt en je moet kiezen wat je vanavond gaat eten. Je wilt iets lekkers, maar ook bijdragen aan een betere planeet. Hoe pak je dat aan? Biologische kip, vegetarische lasagne of toch helemaal vegan?
 
Presentator Wilbert van de Kamp leidt je op deze avond door de verwarrende wereld van verantwoorde voedselconsumptie. Over keurmerken, productieprocessen en de impact van jouw keuzes in de supermarkt. Ga je voor beter leven vlees, fairtrade, biologisch of toch voor iets goedkopers? En ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk wel bij jou als consument?
 
Na een inleiding van milieuwetenschapper Walter Vermeulen (UU) knopen de filosofen Arno Bouwes (Brainwash) en Floris van de Berg (UU) de strijd aan: wie draagt de grootste verantwoordelijkheid als het gaat om een verantwoord voedselsysteem: de consument, de ‘industrie’ of de overheid? Vervolgens zoomen we in op de praktijk: in gesprek met de Utrechtse ondernemers Chantal Engelen, oprichter van soepmerk Kromkommer en Luc Janssens, oprichter van Mesjokke Chocolade bespreken we welke keuzes zij hebben gemaakt in het opzetten van hun merk en welke afwegingen – milieu, mens en dier – hierbij een rol hebben gespeeld. In dit gesprek gaan we op zoek naar praktische tips hoe we zelf verantwoord kunnen consumeren
 
Dilemma’s in de supermarkt? Vanaf nu verleden tijd!

Bestel je ticket vanaf €7,50 via http://tiv.re/171128-foodafdruk 

--

Food-Afdruk is een programma van TivoliVredenburg en de Gemeente Utrecht. Utrecht is een Global Goals City, dat betekent dat de stad zich inzet voor de Global Goals, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. ‘Verantwoord consumeren en produceren’ is een van de zeventien doelen die een betere wereld in 2030 dichterbij moet brengen. Meer informatie over wat jij kan doen voor de Global Goals vind je op: http://www.utrecht4globalgoals.nl/

Foto via Fiartrade Challenge