Eten wat de pot schaft voor zes euro

Eerstejaars studenten krijgen elke avond te horen waar ze moeten eten. De ene keer bij een vereniging, de andere keer in een heus restaurant. Elke maaltijd is zes euro, maar de kwaliteit is niet overal hetzelfde.

De organisatie van de UIT heeft geregeld dat elk groepje op vier verschillende plekken eet. Kroegen, restaurants en verenigingen worden ’s avonds voorbereid op hordes UIT-lopers die honger hebben. Overal betalen de UIT-lopers zes euro voor een maaltijd. Een stamppot bij een vereniging kost zo net zoveel als een biefstuk in café Otje. Alleen krijgen ze bij de ene locatie drank erbij, terwijl ze er elders nog extra voor moeten betalen. Voor de vegetariërs is er wel altijd een alternatief.

“De eerste avond gingen we bij UVSV eten”, aldus Suzanne, een UIT-loper. “De nasi was echt niet lekker, maar de sateetjes wel!” “Wij kregen biefstuk bij Otje”, vertelt Anne. “Die biefstuk was lekker, maar wel een beetje koud.”

Anne en Suzanne zitten in hetzelfde UIT-groepje. “Gisteren aten we patat, een broodje en een snack”, vertellen ze enthousiast. “Maar vandaag was toch echt wel het lekkerste. Bij de Eazie kregen we noodles en een toevoeging naar keuze. Het drinken moesten we wel zelf betalen en we moesten een half uur wachten, maar het was hartstikke lekker, we zitten heel erg vol en we gaan er zeker nog een keer naartoe!”

Het eten bij verenigingen is wat minder in trek. “Op maandag kreeg ik een hamburger met wat sla bij Unitas”, vertelt een andere UIT-loper. “De sla zag er niet zo groen meer uit, dus hebben we alleen de hamburger gegeten.” Wie doet eigenlijk de afwas bij de verenigingen? Bij het USC wordt dit gedaan door gehuurd personeel, maar bij bijvoorbeeld Biton ruimt de groep mensen die hebben gekookt ook de afwas op.

Advertentie