Sneak preview van nieuw onderwijsgebouw Geo's en Bèta's

Sneak preview van nieuw onderwijsgebouw Universiteit Utrecht
Sneak preview van nieuw onderwijsgebouw Universiteit Utrecht

Hij gaat in april open: het nieuwe onderwijsgebouw voor bèta- en geostudenten. DUB mocht alvast binnen filmen en kreeg een rondleiding van projectleider Bas van Halen.

Zijn er genoeg stopcontacten? Hoe zit het met zelfstudieplekken? En waar parkeer je je fiets? Dat zijn de vragen die leven bij veel studenten, een paar maanden voordat de eerste colleges gegeven gaan worden in het nieuwe onderwijsgebouw in de noordwesthoek van De Uithof.

Op dit moment wordt het gebouw gereedgemaakt voor gebruik. DUB krijgt een sneak preview van projectleider Bas van Halen. Rosan Rongen van studievereniging UBV (Biologie) en Luc Smulders van studievereniging Proton (Scheikunde) lopen mee en geven hun mening.

Nog even wat feitjes over het gebouw: in april 2015 worden de collegezalen en een groot deel van de practicumruimten al door bètastudenten in gebruik genomen. Per september 2015 is het gebouw volledig in gebruik.

In het gebouw komen drie collegezalen die ruimte bieden aan 150, 200 en 250 studenten. Onder de zalen komt een stalling voor 1600 fietsen. De practicaruimtes bevinden zich in de bovenste verdiepingen van het nieuwe onderwijsgebouw.

Advertentie