Hoeveel studenten halen hun bachelor binnen drie jaar? Bij welke studies zitten de meisjes in de collegebanken? In deze rubriek presenteert DUB iedere week een interessante grafiek of infographic.

Grade Point Average

Studenten krijgen tegenwoordig standaard een Grade Point Average op hun bul. Deze loopt uiteen van een 2 (voldoende) tot een 4 (excellent). Dit cijfer is bedoeld om de cijfers van studenten internationaal te kunnen vergelijken. Opvallend is dat de vrouwen het in deze lijst de afgelopen jaren veel beter doen dan de mannen. Ook opvallend is dat de studenten van 2010 plotseling een stuk beter presteerden dan de jaren ervoor. Zowel de mannen als de vrouwen. Waarbij het verschil tussen de mannen en de vrouwen minder groot is. (Bron: Onderwijs en Onderzoek)