NJR is voor haar nieuwe bestuur 2015-2016 op zoek naar zeven jonge, enthousiaste en gedreven bestuursleden die in samenwerking met lidorganisaties, een werkorganisatie van ruim 20 medewerkers en honderden vrijwilligers de doelen van NJR willen realiseren. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het belang van jongeren voorop hebben staan én voor deze belangen opkomen zodat alle jongeren in Nederland de kans krijgen om te gaan voor wat hen ligt. Het bestuur bestaat uit:

-          Voorzitter;

-          Penningmeester;

-          Secretaris;

-          Bestuurslid Publiciteit;

-          Bestuurslid Belangenbehartiging;

-          Bestuurslid Internationaal en Duurzame Ontwikkeling;

-          Bestuurslid Onderwijs, Sociale Zaken en Jeugdbeleid.

 

NJR is het netwerk van jongeren in Nederland, die gaan voor wat hen ligt om hun beste zelf te worden. Wij willen hét netwerk worden, dat een cruciale wending geeft aan de levens van jongeren.

In onze projecten (zoals Young Leaders, Ik Ben Geweldig, UUT, het Nationaal Jeugddebat en de Jongerenvertegenwoordigers), onze belangenbehartiging (voor onder andere kinderrechten) en via onze ruim 35 landelijke lidorganisaties (variërend van JMA tot Scouting Nederland en van FNV Jong tot CHOICE for Youth and Sexuality) geven we jongeren de kans om hun sterke punten te ontdekken en te ontwikkelen.

 

Functieomschrijving bestuur                                                                                                                                       
Als bestuur bepaal je, ben je verantwoordelijk voor en voer je mede het beleid van NJR uit. Dit betekent dat je een visie hebt, in staat bent de grote lijnen te bewaken en dit concreet en inspirerend om kunt zetten in de praktijk. Je draagt gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het goed laten functioneren van de koepelfunctie en de werkorganisatie van NJR. Ieder bestuurslid heeft zijn eigen verantwoordelijkheden met betrekking tot de koepel en de werkorganisatie. Relaties onderhouden en contacten leggen zijn sowieso belangrijke onderdelen van je werkzaamheden. Zo moet je contacten onderhouden met onze lidorganisaties, maar ook met medewerkers, vrijwilligers, beleidspersonen en professionals. Twee van de bestuursleden zullen in overleg met de rest van het bestuur naast hun bestuursfunctie bij NJR ook plaatsnemen in het bestuur van adviesbureau NJR het Bureau.

 

Functie-eisen

-          Je kunt het belang van jongeren goed onder woorden brengen;

-          Je ziet een uitdaging in het leggen en onderhouden van contacten met jongerenorganisaties en samenwerkingspartners;

-          Je kunt mensen motiveren en enthousiasmeren;

-          Je bent positief, toegankelijk, verantwoordelijk, flexibel, stressbestendig, initiatiefrijk, creatief, analytisch en besluitvaardig;

-          Je bent een jaar lang minimaal 24 uur per week beschikbaar;

-          Je bent maximaal 29 jaar oud.

 

Wat krijg jij ervoor terug:

-          Je krijgt een vergoeding van €450 per maand;

-          Je draagt bij aan een betere wereld, voor jezelf en honderdduizenden jongeren met jou;

-          Je leert je sterke punten kennen, deze te ontwikkelen en in te zetten in alles wat je doet;

-          Je bouwt een enorm netwerk op van beleidsmakers, professionals en inspirerende jongeren die het beste uit jou en elkaar halen.

 

Interesse?
Gelijk solliciteren? Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 18 april 2015 aan de Kandidatencommissie via ikwilinhetbestuur@njr.nl. Voor vragen over de selectieprocedure kun je hier ook terecht. Vragen over de specifieke functies kun je richten aan de huidige bestuursleden. Hun mailadressen vind je hier. Het huidige bestuur heeft geen invloed op de selectieprocedure.