Olifant bezoekt eekhoorn in het Universiteitsmuseum Utrecht

Mier, olifant en eekhoorn spelen een hoofdrol in de verhalen van Toon Tellegen. Op zondag 29 april komen zij, en een heleboel andere dieren tot leven in het Universiteitsmuseum Utrecht.

De dieren van Tellegen leven in een wondere wereld, vieren graag feest en peinzen over hun leven. Tijdens De Straat van de Literatuur leest Milouska Meulens, bekend van het Jeugdjournaal, voor uit de dierenverhalen van Tellegen. Conservator Paul Lambers vertelt meer over de bijzondere eigenschappen van deze dieren en gebruikt daar de dieren uit de collectie van het Universiteitsmuseum voor. De werkelijkheid is zo verbazingwekkend dat verzin je niet. Want hoe zou dat eruitzien, een olifant die op bezoek komt bij een eekhoorn? Kan een nijlpaard in de lucht wonen en kan een olifant in bomen klimmen?

Er zijn drie voorleessessies om 14.00, 15.00 en 15.30 uur. (Leeftijd 6-11 jaar).

In de meivakantie, van zaterdag 28 april t/m zondag 6 mei, is er nog meer te beleven in het Universiteitsmuseum.
In het Jeugdlab kun je proefjes doen die alles te maken hebben met bijvoorbeeld ruiken en voelen. Elke dag (behalve op zondag 29 april) zijn er vier verschillende jeugdlabspecials te doen. Met een laborant ga je samen op onderzoek uit. Waarom zitten je ogen van voren? Hoe werkt film? Wat is kleurenblindheid? Kom het ontdekken in het Universiteitsmuseum.
De jeugdlabspecials zijn om 12.00, 13.30, 14.30 en 16.00 uur en duren 10 minuten.

Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN Utrecht. Tel. 030 2538008. Openingstijden: dagelijks van 11.00 – 17.00 uur. Prijzen: 4 t/m 17 jaar €3,50/ vanaf 18 jaar €7,-. www.uu.nl/universiteitsmuseum.