Dossiers

Mail aan de minister

“Excellentie, …..”

Jet Bussemaker was het vier volle jaren lang. Maar wie wordt de nieuwe minister voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap? Belangrijker: wat moet zij/hij gaan doen? Studenten en medewerkers die de afgelopen vier jaar DUB-columnist waren, komen met tips, suggesties en aanbevelingen.

Amerikablog

Wie gaat de Amerikaanse presidentsverkiezingen  winnen? En in hoeverre raakt dat ons in Nederland? Dat vragen we in dit blog aan Nederlandse studenten en wetenschappers in Amerika en omgekeerd  Amerikanen in Utrecht.

Diversiteitsblog

Te wit, te Nederlands, te westers, te mannelijk, te elitair, kortom: te ‘ons soort mensen’. Hoe kan de universiteit dat veranderen? Een blog over internationalisering, emancipatie, inclusie en politieke correctheid.

Wetenschapsblog

Wat mankeert er aan de wetenschap, en wat is daarvoor de oplossing? Dat is de vraag die wetenschappers beantwoorden op dit blog. Lees hier meer over dit themablog.

Brief voor ...

Kort voor de komst van de nieuwe collegevoorzitter Marjan Oudeman in 2013 naar de Universiteit Utrecht vroeg DUB  prominente en minder prominente UU'ers en Utrechters een 'Brief voor de Voorzitter' te schrijven.

China

De geldingsdrang van China groeit. Ook in de wetenschap. In dit DUB-blog schrijven studenten, wetenschappers en beleidsmakers vanuit hun eigen ervaringen of expertise over wat China en de Chinese wetenschap kenmerkt.