Natuur : één Leven

Lezingen april 2021 online.

 

Natuur: één Leven

 

Volgens de Theosofia is de Kosmos een grootse levensgemeenschap, gegrond op een fundamentele Eenheid. En leven houdt machtig veel in: ervaringen opdoen, innerlijk groeien, steeds méér uit jezelf halen. Klopt deze ongebruikelijke visie met onze eigen ervaringen en met de modernste wetenschappelijke observaties?

In vier lezingen bespreken we tot welke inzichten deze zoektocht leidt. Waar komt strijd vandaan? Is innerlijke groei mogelijk zonder strijd? Wat is de relatie tussen ons DNA en onze vrije wil en karakterverandering? Bomen en slijmzwammen kunnen leren, terwijl er geen hersencel aan te pas komt. Hoe kan dat? En welke functie vervullen wij mensen in het grote evolutie-avontuur van onze Planeet?

https://blavatskyhouse.org/nl/lezingen/de-rol-van-de-mens-in-de-natuur/

 

Lezingen over dit thema

Strijd of samenwerking?
Online, 31 maart 2021 19:30 – 21:30

Volgens de Theosofia is de Kosmos een grootse levensgemeenschap, gegrond op een fundamentele Eenheid. Maar waar komt dan strijd vandaan? Is innerlijke groei mogelijk zonder strijd?

 

Wat DNA wel en niet bepaalt
Online, 7 april 2021 19:30 – 21:30

"Dat zit in mijn DNA" is een vaak gehoorde uitspraak. Maar wat wordt er precies bepaald door je DNA? Want als alles in je genen vastligt, hoe verklaar je vrije wil en karakterverandering dan?

Leren zonder hersenen
Online, 14 april 2021 19:30 – 21:30

Bomen met geheugen en slijmzwammen die kunnen leren, terwijl er geen hersencel aan te pas komt: hoe meer we van de natuur ontdekken hoe meer vragen er oprijzen. Waar zit het leervermogen in de natuur?

De rol van de mens in de natuur
Online, 21 april 2021 19:30 – 21:30

 

Kan de planeet Aarde zonder mensen? Of vervullen wij als denkende wezens een onmisbare functie in het geheel? En wat betekent dat voor al onze ambities en acties?

Nature: one Life (English) Nature

Online, 16 mei 2021 14:00 PM CEST via https://blavatskyhouse.org/nl/lezingen/volg-live/

Nature: one Life - The role of the human kingdom

According to Theosophia, the Kosmos is one large living community of life, based on fundamental Unity. Do we, as thinking beings, fulfill an indispensable function within the planet? And what does that mean for all our ambitions and actions?