Studenten genieten van het heerlijke weer in De Uithof

Vrouwelijk schoon gaat voor bloot in De Uithof

Body: 

De mannelijke ´Uithoffers´ wisten even niet waar zij het zoeken moesten. De vrouwen gingen massaal met de benen bloot toen het kwik deze week steeg tot tropische temperaturen. Voor DUB de reden om zelf ook de zon op te zoeken en de dames te vragen: ‘Wat draag jij vandaag?’

Ze zitten heerlijk te genieten van de woensdagmiddagzon tegenover de UB, de twee Psychologie-studenten Roos (22) en Charlotte (21). Met de zonnebril op de neus en de blote voeten in het gras, vertellen zij over hun zomerse outfit.

Wat draag jij vandaag?
Roos (links): Mijn spijkerbroek komt bij mijn favoriete winkel uit Spanje vandaan, Stradivarius. Door het warme weer heb ik een los shirtje aangetrokken. Dat zit lekkerder. De oorbellen zijn van Beadies.” Charlotte: Ik heb vandaag lekker mijn Vansjes aangetrokken. Ik kan echt nog geen blote voeten laten zien. De zalmroze broek is van Fornarina. (doet haar shirtje omhoog) Met een mooie glitterknoop!”
Favoriete item in de kledingkast
Roos: “Mijn leren jasje.”
Charlotte: “Ik dacht ook gelijk aan mijn leren jasje, maar ik kies dan voor mijn nieuwe aanwinst van Supertrash. Een heel leuk roze jurkje.”
Shoptip
Roos: “welikefashion.com is een leuke website.”
Charlotte: “De website van asos.com is mijn favoriet.”
Te bloot vandaag of … 
Roos: “Ik vind dat ik er best netjes uit zie vandaag. Je kan echt niet te bloot de Universiteitsbibliotheek in.”
Charlotte: “Nee, totaal niet.”

Het wordt steeds drukker voor de UB. Ook de 18-jarige Sanne (studente Pedagogiek) geniet van het weer en ligt languit in het gras met een boek.

Wat draag jij vandaag?
“Ik heb vandaag gekozen voor mijn All Stars met een legging, een korte spijkerbroek en twee shirtjes. Mijn ene shirtje heb ik net uit gedaan, want ik vond het veel te warm. En ik heb natuurlijk een zonnebril op. Ik heb dit vanmorgen uitgekozen omdat het warm zou worden vandaag. Het legginkje was meer voor de ochtend, omdat het dan vaak wat koeler is en ook voor als het vanavond nog afkoelt als ik terug moet naar Den Haag.”
Favoriete item in de kledingkast
“Een strapless jurkje van de H&M. Ik heb hem afgelopen weekend toevallig nog gedragen.”
Shoptip
“Ik heb niet echt een shoptip. Ik kijk overal rond en ik koop wat ik leuk vind. ” 
Te bloot vandaag of …
 “Nee!”

De eerste blote benen zijn gesignaleerd. En wat voor benen! Suzanne (19) en Margo (21) studeren beiden Antropologie en vonden het tijd voor een lekker luchtige outfit. Geef ze eens ongelijk.

Wat draag jij vandaag?
Suzanne (links): “Een korte broek, slippers en een shirtje. En mijn zonnebril. Ik heb dit aangetrokken omdat het warm is. Verder heb ik er niet echt bij nagedacht.”
Margo: “Ik heb gekozen voor dit zwarte jurkje uit Parijs. Ik ben er vorig jaar geweest en heb toen dit jurkje aangeschaft. Ik heb vanmorgen nog aan mijn huisgenoten gevraagd of het niet te bloot was.”
Favoriete item in de kledingkast
Suzanne: “Een fleurig zomerjurkje van Benetton met verschillende kleurtjes en bloemetjes.”
Margo: “Ik heb een paar maanden terug een mooi getailleerd grijs colbertje gekocht, waar ik heel blij mee ben.”
Shoptip
Suzanne: “Ik ben 1,93 meter en het is voor mij soms lastig kleding kopen. Ik heb nu een leuk winkeltje ontdekt in Alkmaar: Tall People. Ze hebben ook een website.”
Margo: “Ik kom zelf graag bij Nukuhiva, de winkel van Floortje Dessing (met ‘eerlijke’ kleding red.). Ik ben zelf in Cambodja geweest om een documentaire te maken over eerlijke kleding. Ik probeer hier dus altijd wel op te letten.”
Te bloot vandaag of …
Suzanne: “De slippers zijn misschien wat bloot, maar mijn schoenen liggen nog bij mijn ouders.”
Margo: “Nee, ik vind mezelf niet te bloot gekleed. Dat vonden mijn huisgenoten trouwens ook niet toen ik het hen vroeg.”

Uiteraard zijn er niet alleen studenten te vinden op de grasvelden van De Uithof. Ook onderzoekmedewerkster Tamara (26) en promovenda Marieke (25) - beiden in het vakgebied Psychologie - pikken wat zonnestralen mee.

Wat draag jij vandaag?
Tamara (links): “Dit gestreepte jurkje is van …”
Marieke schiet te hulp en kijkt aan de binnenkant van het jurkje. Marieke: “Zara!”.
Tamara: “Verder een legging en nog laarsjes. Ik weet niet zeker waar ik de laarsjes ook alweer gekocht heb. Volgens mij bij Manfield.”
Marieke: “Het shirtje heb ik in New York gekocht bij Forever 21. Niet dat het typisch New Yorkish is. De rok is van DEPT en de schoentjes komen bij de H&M vandaan.”
Beiden: “Het is lekker zomers, maar je zit wel op kantoor.”
Favoriete item in de kledingkast
Tamara: “Mijn jurkjes. En dan vooral zomerjurkjes. Mijn favoriet is van DEPT.”
Marieke: “Ik moest meteen denken aan mijn nieuwe strapless jumpsuit. Hij is beige met een donkerblauwe print en zo’n leuke strik. (lacht) En ook weer van DEPT.”
Shoptip
Tamara: “Wanneer je in Barcelona bent, moet je echt even naar Stradivarius.”
Marieke: “Ga in de ochtend shoppen. Rond een uurtje of tien. Dan is het nog niet zo verschrikkelijk druk bij de Zara en de H&M. Ook de Mango zit nu op dat rijtje.”
Te bloot vandaag of …
Beiden: “Nee, zeker niet.”

Facebook Twitter Whatsapp Mail