10 vragen aan Lisa

De UIT kent 3500 deelnemers. DUB stelt elke dag één van de deelnemers tien vragen. Vandaag aan Lisa van Ewijk (18). Zij staat even uit te puffen buiten de roze tent waar het grote slotfeest aan de gang is.

Waar kom je vandaan en wat ga je studeren? 

Ik kom uit Helvoirt, Brabant, en ik ga Sociale Geografie en Planologie studeren.

Waarom heb je voor Utrecht gekozen?

Ik kon kiezen tussen Utrecht of Wageningen, omdat ze in die twee steden de studie hadden die ik wilde doen. Toen was de keuze voor mij gemakkelijk gemaakt; Wageningen lijkt me zo doods!

Spoorstudent of op kamers? En waarom?

Via kamernet heb ik een kamer weten te bemachtigen bij een hospita. Helaas is hij best prijzig; ik had ook liever iets gevonden via de SSH, maar dat kon ik wel vergeten met die lange wachttijd.

Wat verwachtte je van de UIT? 

Ik verwachtte dat het één groot feest zou zijn, waarbij je nieuwe mensen en de stad leert kennen. Jammer genoeg vind ik het wel een beetje tegenvallen, want overdag doen we niet zo veel,we zijn het grootste deel van de tijd aan het wachten op dingen of op elkaar.

Wat is het hoogtepunt van de UIT tot nu toe?

Het eindfeest! De feesten van de verenigingen, bijvoorbeeld het feest bij Unitas met Flinke Namen, vond ik ook erg gezellig.

 

Wat is de leukste plek/kroeg/café waar je tot nu toe bent geweest?

De leukste plek was voor mij de sociëteit van Unitas. Er hing een erg goede sfeer en er waren veel leuke mensen. En de muziek was top! Ik denk dat ik er volgend jaar wel lid wil worden.

Waar kom je na de UIT absoluut niet meer?

Bij café de Dikke Dries. We hebben daar één avond gegeten en het eten was zo slecht! We kregen een aangebrande hamburger en 10 patatjes. We zijn erna zelfs met ons groepje naar een cafetaria gegaan om onze trek te kunnen stillen.

Waar kijk je het komende jaar het meest naar uit?

Ik heb zin in alle feestjes die gaan komen en ik ben ook wel heel benieuwd naar mijn studie. Ik hoop op een toffe tijd waarin ik veel leuke mensen zal leren kennen.

Waar zie je het komende jaar het meest tegenop?

Studeren! Ik zie wel op tegen die uren die ik helemaal alleen op m’n kamer door zal brengen, hard blokkend voor het tentamen van de volgende dag, omdat ik erachter ben gekomen dat ik toch echt te weinig heb gedaan in de voorgaande weken.

Wat wil je dit eerste jaar in ieder geval doen?

De weg leren kennen en niet meer verdwalen in Utrecht! Ik ben echt een ramp op dat gebied.

 

 

Advertentie