'Bouwput' UB

Het is een prachtig gebouw, de UB in De Uithof, maar o wee, als er een paar TL-balken kapot gaan. Aan die mogelijkheid had architect Arets bij het ontwerpen kennelijk niet gedacht. Een imposante stellage en een zomersluiting van liefst vier weken zijn nodig om de verlichting weer op peil te brengen.

Om de balken op een hoogte van 32 meter te kunnen bereiken, werd de fraaie open hal van de UB begin juli getransformeerd tot een bouwput vol steigers. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om ook de wanden en de kozijnen te reinigen, de ramen te wassen en de brandmeldinstallatie te controleren. Ook zijn de wanden die een paar jaar geleden door een lekkage waren beschadigd, opnieuw geschilderd.

Tot nu toe verloopt de operatie naar wens, wat betekent dat de bieb begin augustus weer voor het publiek zal worden opengesteld. Tot die tijd hebben medewerkers niet alleen de tijd voor achterstallige klusjes, maar vormen de imposante stellages ook een dankbaar gebruikte inspiratiebron voor visuele hoogstandjes, zoals de hierbij afgedrukte foto van Jeroen Bosman.

EH

Advertentie