Designprijs voor logo Hubrecht Instituut

De Red Dot Design Award 2010 op het gebied van communicatie is toegekend aan bureau Clever*Franke. Het Utrechtse bureau ontwierp vorig jaar het nieuwe logo van het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie.

Nadat in 2007 was besloten om het toenmalige Hubrecht Laboratorium in De Uithof om te dopen in Hubrecht Institute besloot directeur Hans Clevers dat ook de huisstijl een facelift kon gebruiken. De nieuwe visuele identiteit, die vorig jaar werd geïntroduceerd, is gebaseerd op de stamcel, de meest elementaire vorm uit de ontwikkelingsbiologie.

De stamcellen worden volgens de toelichting van de ontwerpers in de nieuwe huisstijl voorgesteld door stippen, die zich in het logo verdichten tot een abstract verbeeld embryo. Voor de herkenbaarheid is in dat nieuwe logo de vorm van het vroegere merkteken van het instituut gehandhaafd.

Deze week werd bekend dat de Utrechtse ontwerpers met het nieuwe Hubrecht-logo winnaar zijn geworden van de prestigieuze Red Dot Design Award. Volgens de website van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen is de Duitse prijs een van de grootste ontwerpprijzen ter wereld.

EH

Advertentie