Een week na het busongeluk

Eén studente van hockeyvereniging Rinoceros ligt nog in het ziekenhuis na het ongeluk op de Venuslaan vorige week maandag. Naar aanleiding van het ongeluk is er discussie over de veiligheid van dit soort dubbeldeksbussen.

Voor studentenhockeyvereniging Rinoceros verliep de UIT heel anders dan gepland. Na de verenigingsparade op maandag reed de ingehuurde dubbeldeksbus met zo’n dertig leden richting de Uithof. Bij de Venuslaan ging het mis. De cabriobus paste nog maar net onder het viaduct door en voor drie studentes kwam de oproep om te bukken te laat. Gevolg dat drie studentes met de traumahelikopter naar het ziekenhuis werden afgevoerd. Twee belandden op de intensive care. Na één week zijn twee studentes weer thuis en is de derde aan de beterende hand.

Veel media doken op het onderwerp. Hoe kon het gebeuren? Mocht die bus daar wel rijden? Het Algemeen Dagblad meldde dat de bus alleen een vergunning had voor het gedeelte van de parade en niet voor een tochtje richting het stadion. Het Haarlemse bedrijf Otto ontkent dat. Zij zeggen wel degelijk een vergunning te hebben. Toch blijft het gevaarlijk met zo’n hoge bus door de Utrechtse straten te rijden. “Dan hadden er nooit mensen boven mogen zitten”, is de wijsheid achteraf.

Maar wat betekent het nu voor de studentes? Kunnen zij hun schade verhalen, bijvoorbeeld wanneer ze het studiejaar niet kunnen volgen? Letselschadespecialisten hebben zich al op de case gestort. Bij Rinoceros kregen ze te horen dat de studentes het bedrijf aansprakelijk kunnen stellen, aldus de voorzitter Leonie Ruhaak in het Algemeen Dagblad. Bij Rinoceros vinden ze de blijvende aandacht voor de zaak vervelend. Tegen DUB wil Leonie niets meer vertellen. “Wat we te melden hebben, staat op onze website.”

Advertentie