Flirten met studenten op netwerksite

Body: 

Op de nieuwe netwerksite Biddys kan je sinds deze week digitaal flirten met medestudenten. De maker van de site claimt dat er in Utrecht al 200 profielen zijn aangemaakt.

Wie heeft het niet meegemaakt? Je zit geconcentreerd te werken in de UB als een bloedmooie medestudent voor je komt zitten, met wie je graag eens een kopje koffie zou drinken. Weg is je concentratie, want hoe pak je dit nu aan? Sinds kort kun je terecht op Biddys, een site waar studenten digitaal kunnen flirten.

De netwerksite biedt uitkomst voor studenten die te verlegen zijn om direct op hun prooi af te stappen. Op Biddys, dat wat betreft vormgeving veel weg heeft van Facebook, kunnen zij hun locatie op de universiteit aangeven en anoniem berichtjes richten tot hun medestudenten. Hieruit blijkt dat Utrechtse studenten heel wat af zwijmelen op de uni.

Een meisje in het Van Unnik schrijft: "2e etage. Kleine spleetoogjes en een hele lieve lach." Een jongen in het Educatorium: "Ik heb je nog maar 5 minuten gezien maar je ogen zorgen er nu al voor dat ik verliefd ben." Nu maar hopen dat hun flirts zich ook al hebben aangemeld op Biddys…

Verschillende universiteitsbladen besteden aandacht aan het romantische fenomeen. Koen Crooijmans, de Tilburgse student die de website ontwierp, meldt aan het blad van de Erasmus Universiteit dat de site enkele dagen na lancering al meer dan een miljoen keer bekeken is. En in een mail aan DUB schrijft hij dat er in Utrecht al 200 profielen zijn aangemaakt.

Momenteel kunnen alleen Utrechtse, Tilburgse, Rotterdamse, Nijmeegse en Groningse studenten digitaal flirten. Crooijmans hoopt de website echter snel uit te breiden, aangezien ook in andere steden studenten behoefte hebben aan digitaal geflirt.

Of alle berichten op Biddys daadwerkelijk afkomstig zijn van smachtende studenten kan, door de anonimiteit van de profielen, niet worden nagegaan. Maar ach, maakt dat uit? Het aanmaken van een profiel en het posten van wat berichtjes levert toch zo weer een paar minuten sog-tijd op. Net als het lezen van dit artikel, overigens.

Screenshot Biddys

Facebook Twitter Whatsapp Mail