Huurteam heeft weer spreekuur

Het Huurteam Utrecht houdt opnieuw spreekuur in De Uithof. Op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen kamerbewoners tussen 13 en 17 met al hun woonvragen en – problemen zoals een te hoge huur hier terecht. Het Huurteam is te vinden in het SSH-kantoor aan de Heidelberglaan 11. Het spreekuur is tussen 13 en 17 uur.

Het Huurteam Utrecht bestaat sinds augustus vorig jaar. Na een tijdelijke stop is het huurteam nu weer actief. Het team komt in actie voor huurders die een te hoge huur betalen of die problemen hebben met hun huisbaas.

Wie het team via de website of het spreekuur benaderd, krijgt een aantal leden op bezoek voor een zogeheten woningopname. Als zij vinden dat je gelijk hebt, gaan ze over tot actie. In eerste instantie nemen ze contact op met de huisbaas over bijvoorbeeld de hoogte van de huur. Is de huisbaas niet bereid de huur te verlagen, dan schakelen ze - met jouw toestemming - de huurcommissie in.

Gemiddeld betaalt een Utrechtse student 100 euro te veel huur per maand, zo blijkt uit de praktijk van het Huurteam. Het inschakelen van de huurcommissie, zo zeggen de cijfers van de commissie, blijkt in 75 procent van de gevallen succesvol. Het inschakelen van het Huurteam is gratis; voor de huurcommissie betaal je 25 euro maar dit geld krijg je terug als je in het gelijk wordt gesteld. 

Advertentie