Kamervragen over docu serieverkrachter

De Utrechtse serieverkrachter woonde niet in Utrecht, maar in het zuiden van De Bilt. Dat zeggen rechtspsychologen in een documentaire van RTV Utrecht. Diverse politici vragen om nieuw politieonderzoek.

De politie veronderstelde jarenlang dat de Utrechtse serieverkrachter, die in 1995-1996 en 2001 actief was, woonde in de buurt van stadion Galgenwaard. Maar rechtspsychologen Peter van Koppen en Jasper van der Kemp zeggen in een documentaire die RTV Utrecht zondag uitzond, dat de dader zeer waarschijnlijk woonachtig was in het zuiden van De Bilt. 

De rechtspychologen komen tot deze conclusie door middel van geografische daderprofilering. Aan de hand van waar een dader toeslaat, zeggen ze te kunnen voorspellen waar een dader woont.

Tweede Kamerleden Hans Spekman en Jeroen Recourt (beiden PvdA) hebben Kamervragen over de kwestie gesteld. Ze willen weten of het klopt dat het Openbaar Ministerie niets doet met nieuwe informatie over de Utrechtse serieverkrachter. Verschillende lokale politieke partijen in De Bilt willen eveneens dat de nieuwe aanwijzingen serieus genomen worden.

De documentaire 'Op het spoor van de Utrechtse serieverkrachter' is hier te bekijken. 

Advertentie