Klachtenteam voor Utrechtse jongeren

Body: 

Wie een klacht heeft over een huisbaas, onderwijsinstelling of een overheidsinstantie kan vanaf deze week terecht bij Jongeren Ombudsteam van de Jonge Socialisten in Utrecht.

Wie een klacht heeft over een huisbaas, onderwijsinstelling of een overheidsinstantie kan vanaf deze week terecht bij Jongeren Ombudsteam van de Jonge Socialisten in Utrecht.

Na een ombudsteam voor alle leeftijden heeft de PvdA in Utrecht ook een ombudsteam voor jongeren – studerend en niet studerend – opgericht. Jongeren kunnen klachten per mail melden. De Jonge Socialisten beloven indieners van klachten binnen een week te laten weten wat er voor hen gedaan kan worden.

Jongeren hebben vaak moeite met de wirwar van instanties die er zijn, vertelt Thomas Ronnes, voorzitter van de Jonge Socialisten in Utrecht. “We horen vaak dat jongeren het moeilijk vinden hun weg te vinden bij woningbouwcorporaties, gemeentelijke instellingen en andere overheidsorganisaties.” Daarom verwachten de Jonge Socialisten dat er behoefte is aan een ombudsteam voor jongeren. “Mocht die behoefte er niet zijn, dan is dat ook mooi, dan kunnen jongeren hun weg klaarblijkelijk wel goed vinden.”

Niet alleen bij bijvoorbeeld problemen met huisbazen, maar bij een hele keur aan zaken willen de Jonge Socialisten jongeren bijstaan. “Het zou ook kunnen gaan om een hele donkere straat waar je doorheen moet fietsen na het uitgaan, waar al jaren niks gedaan is aan de verlichting”, vertelt Ronnes.

Het ombudsteam wordt aanstaande woensdag op de UIT-markt in De Uithof gepresenteerd bij de stand van de PvdA-jongeren.

Meer containerwoningen in Utrecht
De Jonge Socialisten lieten zich vorige week kritisch uit over opmerkingen van GroenLinks-raadslid Steven de Vries over de krappe kamermarkt in Utrecht. Zij storen zich aan het feit dat De Vries kritiek levert op de bouwplannen van de gemeente zonder dat de GroenLinkser zelf met alternatieven komt.

Toch ontkent ook JS-voorzitter Ronnes niet dat door het kamertekort snelle actie nodig is. “Door de groei in het aantal studenten is er behoefte om op korte termijn eenvoudige en goedkope kamers te realiseren. Dat heeft haast. We willen dat de gemeente daar naar gaat kijken.”

Meer containerwoningen zou een goede kortetermijnoplossing zijn voor de kamernood, vindt Ronnes. “In Amsterdam hebben ze onlangs nieuwe containerwoningen geplaatst, dat zou ook in Utrecht een goed idee zijn.”

Facebook Twitter Whatsapp Mail