Nachtremise Uithoftram langs snelweg

De nachtremise van de Uithoftram komt tussen de nieuw te bouwen Park + Ride en de snelweg A28. Hiermee is het Utrechtse college van burgemeester en wethouders tegemoet gekomen aan bezwaren om de nachtremise niet te dicht bij het landgoed Oostbroek te bouwen.

Het college van B & W heeft nu ook het voorontwerp vastgesteld van het begin- en eindpunt van de Uithoftramlijn. Het middelste stuk van de route was al eerder vastgelegd. De lijn begint aan de stadszijde van het Centraal Station en eindigt bij de P + R in De Uithof aan de Uppsalalaan. De nachtremise, extra sporen waarop acht dubbele tramstellen geparkeerd kunnen worden, komt dus achter de bebouwing van de P + R te liggen en niet zoals eerder gepland tussen het Wilhelmina Kinderziekenhuis en landgoed Oostbroek.

Tegen dit plan waren verschillende bezwaren aangetekend die met name te maken hadden met het aantasten van de ecologische waarde van het landgoed. Nader onderzoek wees uit dat het ook mogelijk is om de tramsporen door te trekken tot achter de parkeergarage. In de remise worden de tramstellen buiten de spits geparkeerd, worden ze schoongemaakt en kan er klein onderhoud aan de trams worden uitgevoerd.

De komst van de tramlijn naar de Uithof lijkt dus weer een stapje dichterbij te zijn gekomen, maar zeker is er nog niets. In juni besluiten Bestuur Regio Utrecht en de gemeente Utrecht of de tramlijn er daadwerkelijk komt.

GK

Tags: tram

Advertentie