Studenten roepen op tot demonstratie

‘Laat het onderwijs niet leeglopen, vul het Museumplein tegen de bezuinigingen’. Verschillende studentengroeperingen hebben zich verenigd om op vrijdag 21 mei in Amsterdam te demonstreren voor goed, betaalbaar en toegankelijk onderwijs voor iedereen. 

De publiciteitscampagne om studenten op te roepen om te gaan demonstreren, is van start gegaan. Niet alleen de studentenvakbonden LSVb en ISO organiseren de actie, ook de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV), de jongerenorganisatie beroepsonderwijs JOB en het Comité SOS scharen zich achter de actie. Ook radiostation Wild FM is van de partij. 

De manifestatie is volgens de organisatoren bedoeld om iedereen er op te wijzen dat er in het recente verleden genoeg ‘studentonvriendelijke maatregelingen’ zijn genomen door de regering. Met de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni in zicht, is het de bedoeling om de politieke partijen er op te wijzen dat er genoeg is bezuinigd op het onderwijs. “De politiek heeft haar mond vol van het belang van onderwijs, maar lijkt niet te beseffen hoe belangrijk studenten en scholieren daarin zijn. Iedereen die het kan en wil moet je stimuleren het (hoger) onderwijs in te stromen, dat doe je niet door keihard te saneren. Op de toekomst bezuinig je niet” schrijven de organisaties in hun persbericht. 

Op 21 mei is er op het Museumplein tussen 14 en 17 uur een mix te zien van muziek, politici en inspirerende sprekers. Voor- en tegenstanders, bekende Nederlanders, DJ’s en studentenvertegenwoordigers zullen zich uitspreken over het belang van onderwijs en studenten. Om 13 uur verzamelen de studenten zich op de Dam in Amsterdam

GK

Advertentie