Summer Green Festival is niet zo zomers

In het zonnetje genieten bezoekers van de band, maar in de verte komen de regenwolken alweer aandrijven...

Het regenachtige weer gooide woensdag 18 september roet in het eten van het Summer Green Festival. De studievereniging van Sociale Wetenschappen (SGS) organiseerde dit festival om geld op te halen voor daklozenopvang ’t Smulhuis in Utrecht.

Op een veldje achterin De Uithof is een klein festival opgezet. “De perfecte gelegenheid om terug te denken aan de zomer”, kopt de website. Maar door de regen is het terrein blubberig geworden en de temperatuur is ook niet bepaald zomers. “Ik ga snel een trui halen bij de kledingruil”, roept een vrijwilliger tegen haar vriendin. De kledingruil is een tent met tafels vol kleding, waar meegebrachte kleding geruild kan worden voor een gloednieuwe broek, een tweedehands blouse of zelfs een jas. “De broeken in de kast komen van de vader van één van de organisatoren die bij een winkelketen werkt”, vertelt het meisje dat een oogje in het zeil houdt. “Ze zijn uit de mode en zouden anders weggegooid worden, nu doen wij er nog wat moois mee.”

Naast de kledingruil en een podium met live muziek en dj’s zijn er onder meer een Silent Disco en een levensgrote veriant van het spe Stef Stuntpiloot, waarmee geld wordt opgehaald voor ’t Smulhuis. De entree is daarentegen gratis. “We willen de drempel zo laag mogelijk houden”, zegt Jonne Vulpenhorst, oud-penningmeester van de SGS. “Zodat studenten tussen de colleges door even komen genieten van het festival.” Toch zijn er niet veel bezoekers. “We lopen veel bezoekers mis door het regenachtige weer”, verklaart Vulpenhorst. “Maar ik ben wel tevreden, want het is heel gezellig.”

Volgende week wordt bekend gemaakt hoeveel geld er uiteindelijk is opgehaald. 

Advertentie