Twentse wieven aan de Oudegracht

Vier ‘les’-leden van het Twentse damesdispuut Spooky waren deze week voor hun inauguratie in Utrecht, lieten ze via Twitter weten. Even later een belletje. Of ze via DUB wat publiciteit voor het dispuut konden maken? Bij wijze van uitzondering dan.

Spooky bestaat uit zo’n 20 dames die vooral lekker samen borrelen en gezellige dingen doen, vertelt studente Technische Geneeskunde Else van der Velden via de telefoon ergens in de Utrechtse binnenstad.

Wat ze in Utrecht moeten doen om lid te mogen worden van het dispuut? Dat weet ze niet, want dat staat in de opdrachten. En die zijn nog ongeopend. “In ieder geval gaan we op zoek naar witte wieven die in Utrecht wonen. Wat? Is er in Utrecht een wijk Wittevrouwen? Maar dat heeft er niets mee te maken. Alle oud-leden van Spooky heten witte wieven, ook als ze niet in Utrecht wonen.”

En ze hebben de opdracht een bekende Nederlander te vinden. Dus jullie gaan op zoek naar Henk Westbroek? “Nou, we hopen gewoon dat we er straks eentje in het wild tegenkomen. Maar kunnen jullie nu iets over ons schrijven? We moeten ook met Spooky in de media komen.”

Tja, daarvoor is DUB niet in het leven geroepen. Maar als je nu even een foto stuurt vanaf een echt Utrechtse plek … Dan kijken we of we iets voor jullie kunnen doen.

spooky

Advertentie