USC krijgt stookverbod

Het Utrechtsch Studenten Corps mag de open haard in het Gele Kasteel niet meer gebruiken. Rook van de open haard zorgde gisteravond voor paniek op het Janskerkhof. 

Nadat er rook werd gesignaleerd op het Janskerkhof, werd gedacht dat de Romaanse kerk in brand stond. De politie belde de koster van de kerk en de koster liet de brandweer binnen, maar vuur werd niet gevonden. De brandweer bekeek met twee hoogwerkers of het dak en de toren van de kerk niet in brand stond en sloot ondertussen omliggende straten af. Toen de brandweer ook hier geen vuur vond, zochten ze verder en kwamen uit bij de sociëteit van studentenvereniging USC. De Woolloomooloo werd vanwege de rookoverlast ontruimd. Wat bleek: Corpsleden waren allerlei spullen aan het verbranden in de open haard waaronder plastic bekers wat zorgde voor de rookoverlast. De brandweer doofde de haard en het corps heeft nu een stookverbod gekregen. 

Inmiddels hebben de studenten het pand gelucht en kan er vanavond gewoon weer als vanouds feest worden gevierd, maar dan zonder die romantische open haard. 

(bron AD/UN en USC)

Advertentie