Vestiging Danone op Utrecht Science Park beklonken met grondaankoop

Met het ondertekenen van de grondovereenkomst is op vrijdag 8 oktober een belangrijke formele stap gezet op weg naar de vestiging van een internationaal research en innovatiecentrum van Danone op het Utrecht Science Park in De Uithof.

Danone ontwikkelt in samenwerking met OVG Projectontwikkeling een duurzaam gebouwd R&D-centrum voor babyvoeding en medische voeding. De opening van het centrum, dat zeker vierhonderd Danone-medewerkers uit verschillende vestigingen zal huisvesten, staat gepland voor 2012.

Voor Danone is de grondaankoop op het Utrecht Science Park de eerste concrete investering in het nieuwe R&D-centrum, en daarmee een logische vervolgstap om haar wereldwijde positie in gespecialiseerde voeding verder uit te bouwen. Met het innovatiecentrum in De Uithof zal Danone de R&D-activiteiten die nu nog in Nederland, Duitsland en Groot-Brittanniƫ plaatsvinden, bundelen en de ruimte geven om te groeien.

Het nieuwe internationale onderzoekscentrum zal met hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek ondersteuning bieden aan de merken van de divisies babyvoeding en medische voeding van Danone. Daaronder valt ook Nutricia dat van oudsher sterk met Nederland verbonden is.

Bron: UU Perscommunicatie

Advertentie