Wat stemt de student (2)

Vera Captein (21) is vierdejaars Diergeneeskunde en vulde de Politieke Matchmaker van RTL Nieuws in om te kijken welke bekende Nederlander het beste bij haar politieke voorkeuren past.

Ga jij stemmen op 9 juni? “Ja.” 

Stem je als diergeneeskundestudent Partij voor de Dieren? “Nee, absoluut niet! Zij eisen onredelijke dingen van de Nederlandse veehouderij. Marianne Thieme sprak bij ons laatst op een symposium en volgens mij heeft ze echt te weinig kijk op hoe het er in het echt aan toe gaat. Ik denk dat er bij Diergeneeskunde nauwelijks studenten op haar partij zullen stemmen.” 

Wat ga je dan wel stemmen? “CDA.”  

Ben jij partijvast?  “Ja, ik stem altijd CDA. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Ik ben niet links en niet extreem rechts en het CDA is goed voor de boeren.”  

Welke onderwerpen bepalen jouw keuze? “Vooral beslissingen rondom landbouw. Economie en immigratie vind ik ook belangrijk. Over studiefinanciering maak ik mij niet druk, dat zal toch pas na mijn tijd veranderen. Ik maak me sowieso niet zo snel druk.”  

Wie is je favoriete politicus? “Die heb ik niet. Er is er geen één waar ik volledig achter sta.”  

Hoe blijf je op de hoogte van politiek nieuws?  “Ik lees de Metro als ik hem tegenkom en kijk af en toe het journaal, maar ik verdiep me niet echt in de politiek.”  

Wat zegt de Politieke Matchmaker? “Peter R. de Vries past het beste bij mij.”  

Was dat wat je verwachtte? “Ik weet niet wat de politieke voorkeur van Peter R. de Vries is, maar ze hadden een slechtere match kunnen vinden. Het is een aardige vent. Gelukkig komt Rita Verdonk als slechtste match uit de bus.”  

Casper Wolfert 

Wat stemt de student aflevering 1 Daniël Doorman

Advertentie