De geschiedenis herhaalt zich

Body: 

Gravend in zijn fotoarchieven, wordt Baaierd ietwat melancholisch. Veel gaat voorbij... , maar er blijft ook heel veel hetzelfde.

Aan: Henk@universiteitsverlaters.uu.nl
Betreft: Het ga je goed Henk!
Bijlage: Een aanwinst voor de Auvergne

Ha Henk,

Mooi man, die plant die je me meegaf voor de Auvergne! Wat een snoepje. Ik weet nog steeds niet of een vijg het hardvochtige klimaat gaat overleven, maar zo te zien zal het aan zijn gezondheid niet liggen.

Er komt af en toe een Auvergnat bij ons langs die alles weet van de flora in de Auvergne. Meestal lacht hij fijntjes als hij ons in de weer ziet met allerlei planten die we hebben meegenomen uit Utrecht. Hij begrijpt niet veel van zoveel ongebreideld optimisme. Ah mais non hein? C’est trop froid ici. Ik probeer hem dan uit te leggen dat ik gehoord heb van een oude dame uit de buurt dat ze vroeger in de moestuin zelfs aardbeien kweekten. Dan haalt hij meewarig zijn schouders op. Ah mais oui, misschien he? Je weet het nooit. Maar op vruchten hoef je niet te rekenen hoor…

Ik kwam deze foto tegen toen ik bezig was om foto’s uit te zoeken voor je afscheid. Dat vragen ze me vaak. Of om foto’s te maken, of om het verleden nog eens door te spitten omdat ik vast nog wel wat heb. Heb je nog wat in je archief Baaierd?

Dat is vermoeiend Henk. Ik maak al zo’n vijftien jaar foto’s van de universiteit. Tussen de middag, op een vrije dag, in het weekend en als ze het me vragen op het werk tussen de bedrijven door. Mensen, landschapjes, feestjes, belangrijke gebeurtenissen en gebouwen.

Het fotograferen op evenementen gaat me nog wel goed af, hoewel ik het steeds minder vaak toezeg. Ik moet wel wat hebben met degene die het me vraagt of degene waar ik ze van maak. Naarmate je ouder wordt, wordt je tijd ook steeds kostbaarder. Maar telkens weer het verleden doorspitten op zoek naar bepaalde foto’s die ik in mijn hoofd heb is vermoeiender ... . Het lukt meestal wel vrij snel om te vinden wat ik zoek. Maar de pech is dat je ineens kan blijven hangen bij een foto die een bepaalde periode weer helemaal oproept. Dat je mensen tegenkomt die al lang uit het zicht verdwenen zijn. Feesten en gebeurtenissen die weer andere beelden, sferen en gevoelens oproepen. Herinneringen.

Ik doe het steeds minder graag Henk. Het maakt de toekomst kleiner.

Zoals je weet zijn we aan het reorganiseren. Bij mijn zoektocht kwam ik ook een prachtige powerpointpresentatie tegen van zeven jaar geleden. Ik kon het niet nalaten om ook die even te bekijken. En weet je wat Henk?: Hij kan direct in productie. Steekwoorden: duidelijke taakafbakening, betere samenwerking, kwaliteitsverbetering. Bezuinigingsdruk. Transitiepad FBU – V & C . Nu verschuift dezelfde club van de ene directie weer terug naar de andere directie. Je hoeft alleen de pijltjes nog om te draaien!

Er stond alleen één echte fout in. Vastgoed gaat van 40 naar 70 tot 80 man. Daar had moeten staan 70 + 80 man!
 

Blijf fris Henk en kijk niet teveel om!

Je Baaierd

Facebook Twitter Whatsapp Mail