Een frisse wind

Body: 

Komt het ooit nog goed met de stenen woestenij die De Uithof heet? Baaierd ziet zowaar enkele positieve tendensen ...

Aan: Jacqueline@vertrokkenwerknemers.anywhwere.nl
Betreft: Een frisse wind
Bijlage: Kunst

Ha Jacqueline,

Het weer wordt er niet beter op hè? Ik werd vorige week toch overvallen in ons Science Park door een regenbui! Hozen Jacqueline, niet te geloven. En natuurlijk was ik toevallig voor het eerst sinds jaren met de bus.

Overal in Nederland kan je, zelfs als je niet met de fiets bent, met noodweer wel een goed heenkomen zoeken. Een boom, een abrietje, een overhellend dak. Behalve natuurlijk in onze zorgvuldig ontworpen steenwoestijn. Er staan tegenwoordig ook allemaal hekken die buspassagiers op 10 m2 als vee samenpersen om de bouwwerkzaamheden van de Uithoftram niet te hinderen. Nee, die rijdt nog niet. Gelukkig  wonen we nog maar een jaar of drie in de rommel. Maar die strip past eigenlijk wel goed  bij de rest van het  Science Park. Industrieel. Hahaha.

Er was dus geen ontsnappen aan. Bleek de helft van de bussen ook nog uitgevallen. Noodweer hè? Ja hoor.

Bevalt het in je nieuwe baan? Het is toch jammer dat je al vertrokken bent, want er is wel het een en ander aan het veranderen hier hoor. Die voormalige directeur van jou heeft bijvoorbeeld een werkje gekregen bij een of ander universitair bureau waar ze heel veel projecten doen. Ik ben er naarstig naar op zoek. Het lijkt me hartstikke leuk om daar te gaan solliciteren. Maar ik kan het nergens vinden!

Verder hebben we ook een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur die zojuist een project heeft geopend om de lucht in De Uithof te monitoren. Hee, is dat een frisse wind of niet?

We hebben een nieuwe algemeen directeur van de Bestuursdienst die telkens vraagt: zijn deze plannen goed voor de studenten? Wat draagt dit bij aan de verbetering van het onderwijs en onderzoek? Bravo! Een jaar geleden schreef ik nog een column over de droevige managementstijl binnen de bestuursdienst.

Onze club leed er ook aan. Maar wij hebben ook een nieuwe directeur gekregen. Ja, echt waar. Verrassend! Ze weet van bouwen en van facilitaire bedrijfsvoering. Ze zit in de International Advisory Board op het gebied van Sustainability van de Universiteit Utrecht. Wat zal ze gaan veranderen in die toko van ons? Zal ze ervoor gaan zorgen dat de mensen die in De Uithof wonen,  werken of studeren, eindelijk gehoord worden in het architectonisch, bestemmingsplanverantwoorde geweld van een kleine elite die al bomenkappend,  opportunistisch De Uithof ontbladert.
Een leefbare Uithof!

Voor het Bestuursgebouw staat een grote “data”-bank.  Leuk woordgrapje niet? Kunst. Met een begeleidend historisch verhaal over die plek. Het is de exacte markering van een tankgracht uit de Tweede Wereldoorlog.  Echies! Ooit met veel tamtam onthuld.
Nu staat dezelfde bank ineens 50 meter verderop. Hij stond in de weg...  
Hoezo historisch besef.
Laten we hopen dat het flink blijft waaien!

Je Baaierd

Facebook Twitter Whatsapp Mail