Handelingsverlegen

Body: 

Columnist Baaierd vraagt zich af of er niet wat meer duurzaamheid en wat minder fonteinen moeten komen in De Uithof.

Aan: Matthias@nieuweUraadsLeden.uu.nl
Betreft: Handelingsverlegen
Bijlage: hou je vast!

Ha Matthias,
Zag ik toch toevallig dat je na vier jaar afwezigheid opnieuw teruggekeerd bent in de U-Raad van onze Universiteit. Wat een verrassing. Ik dacht: ik moet toch eens gaan kijken op de site, want ik heb het vermoeden dat er verkiezingen geweest zijn en dat de uitslag misschien wel bekendgemaakt is. Dat is dan meestal ongeveer het enige dat je kan vinden over de verkiezingen tegenwoordig hoor. Dat was vroeger toch anders hè?

Dit is dus je vierde comeback als ik me niet vergis. Heintje Davids is er niks bij! Een volhouder Matthias, dat ben je, petje af! Je weet dat ik vreselijk nieuwsgierig ben naar wat je nu weer allemaal voor elkaar gaat boksen in de Universiteitsraad. Welke keiharde onderhandelingen er gevoerd gaan worden met het college. Zin in om je te volgen!

Kan je alvast een tipje van de sluier voor ons oplichten, want dat heb ik een beetje gemist in die bloeiende verkiezingscampagnebijeenkomsten van Utrechts enige partij Vlam? Of heb ik weer eens niet goed opgelet. Dat overkomt me vaker hoor als het over de U-raad gaat.

Maar goed, nu je toch weer in de raad zit kan je misschien voor ons wat kleine puntjes in de gaten houden. Ik bedoel: of er een beetje consistentie in het beleid van ons College zit. Ik ben bijvoorbeeld nog steeds geïnteresseerd in de voortgang rond de duurzaamheid. Je weet wel waar de raad indertijd (zo’n acht jaar geleden) haar best voor gedaan heeft om dat in het strategisch plan te krijgen. Hebben we daar sindsdien enige vooruitgang mee geboekt?

Om praktisch en laag bij de grond te blijven: ik zie bijvoorbeeld dat we voor het College nog steeds twee flinke limo’s hebben rijden. Zijn daar geen alternatieven voor? Met het afschaffen van de openbaarvervoerpas uit het budget arbeidsvoorwaardenbeleid (sigaar uit eigen doos) kom je ook niet echt verder.

Veel oplaadbaars is er ook nog niet. Zelfs niet voor de bewaking van onze universiteit. Ik weet dat onze voorzitter het verschrikkelijk druk heeft, en buiten ons bedrijf een flinke ecologische footprint bezit. Maar als ze hier is, zie ik haar ook niet veel fietsen of lopen.

Ik zie ook nog steeds geen windmolens in de grazige weiden van Diergeneeskunde. Ook niet in de polder, wat gezien onze samenwerking met partner Wageningen een eitje zou moeten zijn. Kan je eens vragen aan onze collegevoorzitter Marianne hoe het zit met die speciale taskforce duurzaamheid die er is opgericht? Hebben ze het druk? En hebben ze ook wat te vertellen. Hebben ze een budget en zeggenschap, of zitten ze te wachten ze op ideeën van anderen?

Verder hoor ik dat we een fontein cadeau krijgen van de Stichting Studenten Huisvesting! Om in het zonnetje om in te spelen Goed, en gezellig ontwerp! In die windhoek vliegen de spetters over het Bestuursgebouw! Kan jij aan Marian vragen die te verduurzamen? Ik ben inmiddels handelingsverlegen.

Facebook Twitter Whatsapp Mail