Hart onder de riem

Body: 

Baaierd [Baaierd@uu.nl]
Verzonden: zaterdag 12 juni 2010 15:30
Aan: RienMeijerink [voorzitterraadvanToezicht@uu.nl]
Onderwerp: hart onder de riem
Bijlage: Janitor

Baaierd [Baaierd@uu.nl]
Verzonden: zaterdag 12 juni 2010 15:30
Aan: RienMeijerink [voorzitterraadvanToezicht@uu.nl]
Onderwerp: hart onder de riem
Bijlage: Janitor

Hoi Rien,
Op de radio hoorde ik dat lekkere moppie van Dion di Mucci  en moest ineens aan je denken.. je favoriet hè?... en  dacht: jou moet ik nog een hart onder de riem steken. Voorzitter van de Raad van Toezicht van onze ambitieuze universiteit! Ondankbaar werk achter de coulissen! And..  Hell, they pay the janitor better….  Wat weten de mensen nou helemaal van wat een Raad van Toezicht doet en waar hij voor dient?  Zelfs een U-raad niet! Die komen zeuren over een universiteitblaadje  als ze hun zin weer eens niet krijgen. Alsof een raad van toezicht daar voor is. Duh!  Alsof je alleen al aan de “Code Cultural Governance” niet je handen vol hebt.
…with two fists of iron
Zo’n accountant bijvoorbeeld, die ons al 20 jaar controleert en advies geeft behoort toch bij de inboedel? Moet je dan zo’n  trouwe  “externe” volgens een code  aan de dijk zetten? Niet doen hoor, ... aan de dijk, Dijk ..
Ja! Van Dijk!  ik herinner me ineens weer hoe die koloniale koffiebrander heette die je in 2005  in de Raad van Toezicht bent opgevolgd. Directeur van Douwe Egberts ... Prima gast ook, wel een beetje behoudend als ik me goed herinner. We dronken zijn koffie , hadden nog aandelen in tropische bossen en de Bama moest nog uitgevonden. Ja, gek hè?? Andere tijden Rien. Wij weten beter! Een universiteit is een bedrijf. Verandert permanent, maakt schulden,  smeedt allianties met andere ondernemingen. Valoriseert. Die Nijpels, van de DSB-Bank zat er toch ook nog even in hè?
... never in one place..
Ik word nostalgisch, heb je dat door?  hop into that car
Beseffen ze wel hoe moeilijk het voor je  is om een paar keer per jaar een vergadering met ons College te leiden? Adviezen te geven, sparringpartner te zijn.  Hoe blijf je op de hoogte van wat er allemaal in zo’n gecompliceerde universiteit speelt. Door DUB te lezen soms?

Ik hoor je nog en plein public voorstellen dat je over een gekozen decaan zou nadenken! Goed man! Die democratische rakkers blij, het College er mooi vanaf en niks gelogen! Toen de raad steigerde voor de oprichting van een ASC en om hulp vroeg,  gaf je gewoon het College van Bestuur op zijn vet dat ze de U-raad beter moeten informeren. Iedereen tevreden. En alles gaat gewoon door! Dat is meedenken, ere wie ere toekomt.
Maar het fijnste vind ik dat je zo goed voor ons college zorgt. Het afbreukrisico is hoog en de belasting zwaar. Terecht dat je hun pensioenen goed regelt, want wie vraagt je nog na zo’n baan?  En prachtig dat je die borsalino Plasterk gewoon hebt laten zeuren over de Balkenende norm.  De paljas! Ik zou zeggen Balken-einde norm hahaha; beetje actueel wel.
Mooi  die Dion di Mucci,..
I’m a wanderer, I’m a wanderer, I roam around, around, around 

Je moet toch wat meer aan de weg timmeren Rien! 


Facebook Twitter Whatsapp Mail