Heerlijk avondje

Body: 

Aan: Voorzitter U-Raad@uu.nl Van:Baaierd Onderwerp: heerlijk avondje Bijlage: zie de maan schijnt

Aan: Voorzitter U-Raad@uu.nl Van:Baaierd Onderwerp: heerlijk avondje Bijlage: zie de maan schijnt

Ha Matthias, lang geleden dat ik je sprak. Zo loop je de deur bij elkaar plat en zo hoor je niks meer. Net als met Sinterklaas. Het hele jaar nergens te vinden, en met zijn verjaardag is hij er ineens. Hij dook gisteren op in de in de film van Dick Maas. Mijn hemel. Het bloed spoot in het rond man. Een echte hedendaagse voorganger van het CDA. Geen doekjes erom, hup d’r af met die kop! De vleesgeworden V.O.C.-mentaliteit zal ik maar zeggen. Duh! Ambitie!... Hier kan zelfs onze Yvonne nog een puntje aan zuigen! Ik kreeg het er een beetje benauwd van.

En daar wou ik het dan ook even met je over hebben. Over die Ambitie. Je hebt net weer een verse ploeg studenten gekregen voor je Universiteitsraad en die wil graag scoren. Geef ze wat te doen Matthias. Voordat ze aan het eind van het jaar uitgeblust voor zich uitstaren en zich afvragen wat ze nu eigenlijk bereikt hebben. Waar en wanneer ze met de kluit in het riet gestuurd zijn. Hun zittingsperiode voorbij is en er niks veranderd is? Leer ze de klip en klare Wilders-manier. Ik zal een voorzetje geven voor de aanpak, want ik ben een beetje bang dat jij er niet aan toe komt, en dan gaan ze weer van die suffe onbeantwoordbare vragen stellen.

Om te beginnen moet je natuurlijk niet de agenda van het college en zijn ambtenaren afwachten, maar de jongelui zelf hun zaakjes uit laten zoeken. Daar zijn ze erg goed in weet je. Het is een beetje hun vak hè? En ze dan Adviezen laten geven. Ja, goed adviseren is ook heel belangrijk voor hun carrière. Bovendien … een U-Raadsadvies dwingt tot actie. En daar is iedereen van tegenwoordig!

Advies klinkt een beetje arrogant, maar geloof me, de resultaten zullen verbluffend zijn. Bijvoorbeeld: “De U-Raad adviseert het College van Bestuur om verhoging van de beloning die de Raad van Toezicht dit en afgelopen jaar toucheerde terug te vragen. De Raad van Toezicht had als eerste, zeker gezien haar functie, moeten en kunnen weten dat deze verhoging, in de huidige financiële situatie, totaal onverantwoord en disproportioneel was”. Klinkt nog niet helemaal Wilders maar ik heb dan ook niet zo veel ambitie hè? En ik vind “toucheren” ook zo’n mooi woord. Je voelt meteen dat het hier niet om een paar dubbeltjes gaat. Als je ‘t nog eens rustig overleest zal de essentie ervan zó tot je doordringen.

Of wat dacht je van : “de U-Raad adviseert het College van Bestuur dat immers de democratie hoog in het vaandel heeft, de U-Raad mede te delen of, en zo ja, hoe en in welk gremium, er democratische  controle op de uitvoering van de universitaire processen plaatsvindt.”  Die lag wel erg voor de hand, maar ik weet zeker dat de studenten vast nog wel betere kunnen verzinnen.

Nou Matthias, ik stop er mee, ik geloof dat ik iets achter mijn deur hoor bewegen,

Zie je,

Baaierd 

Facebook Twitter Whatsapp Mail