Megadeal met hotelketen gelekt

Body: 

Baaierd heeft nieuws: Van Unnikgebouw wordt niet gesloopt. Na jaren van leegstand en onduidelijkheid, werpt Van der Valk zich op als reddende engel. 

Aan: drs. Kees@alumni.uu.nl
Betreft: Megadeal met hotelier gelekt.
Bijlage: Van Unnik blijft overeind!

Ha Kees,

Het wordt mooi in De Uithof man! Het college gaat echt werk maken van het centrumgebied.
Toen wij hier ooit kwamen studeren was er alleen nog het Oostbroekse laantje ter ontsluiting van De Uithof, rechtsaf vlak na de Berenkuil weet je nog? Op de hoek een houten barak met wat stacaravans waar je friet en een biertje kon pakken.

Van Unnik heette toen nog Trans II en Kruyt trans III. Het leven was simpel, de wereld nog klein en De Uithof waanzinnig groot en plat. Weilanden, slootjes en wilgen, en drie enorme kolossen oprijzend uit de Johannapolder.

Alleen de bètafaculteiten zaten in ultramoderne nieuwbouw in De Uithof. Het Van Unnikgebouw was kantoorgebouw en met één collegezaal kende het nog geen sic building syndroom. Op de begane grond en de eerste etage was een enorme kantine. Het College bestuurde toen al op afstand: vanuit  de binnenstad.

Inmiddels zijn we vele jaren verder en vele ambities later. De Uithof schijnt USP oftewel een science park geworden te zijn. Door het hart van De Uithof loopt een mega openbaar- vervoersader. Het aangeplante groen wordt stelselmatig gesloopt en met mathematische precisie weer teruggezet in bloembakken, rijen bomen en grasperkjes. Daar waar je kan zitten waait het of is schaduw. Waar je niet kan zitten, probeert het verkeer, vanaf de parkeergarage netjes in de file, De Uithof te ontvluchten.

College na college slaagde er niet in een visie te ontwikkelen voor een campus die leefbaar en bereikbaar is en aangenaam om te vertoeven. Experts ontworpen jarenlang voor kapitalen zichtlijnen en kavels terwijl de Johannapolder meedogenloos volstroomde met ziekenhuizen, hogeschool, incubators en yoghurtonderzoekers.

Maar eindelijk gloort er licht aan de horizon Kees! Door onze plannen ruchtbaar te maken heeft Van der Valk die wel brood ziet in het renoveren van torenflats het Van Unnik ontdekt. September 2015 onderzocht  Jos van der Valk een veelzijdig exploitatieplan  voor ons centrumgebied.  Zelfs in de behoefte aan  hotelovernachtingen zit een groei  van 3 procent per jaar.

Het plan omhelst onder meer wellness, natuurspeeltuin, restaurant, fitness, congres- en vergaderruimte, escape-room . Een sky-bar op de bovenste verdieping en zwembad op het dak.
In de deal met Van der Valk worden de Botanische Tuinen overgenomen met de belofte het karakter van de tuinen grotendeels in stand te houden. Onderin, naast de toren komen fitness -en sportzalen die door Olympos beheerd kunnen worden, zodat Olympos eindelijk plaats kan maken voor uitbreiding van het USP en wegen.

Jos Van der Valk: We gaan niet 22.000 m2 netto zelf gebruiken. We maken bijvoorbeeld ook kantoren waar het College van Bestuur zich prima thuis zal voelen. Wij zorgen voor een kloppend hart in De Uithof! Met gesloten beurs!

Begin april valt het collegebesluit.  Anton Pijpers:  Alles in één keer geregeld. Met professionals is het meters maken! De U-raad krijgt medio mei het plan op hoofdlijnen voorgelegd. Ter kennisname.
Yes!

 Baaierd

Facebook Twitter Whatsapp Mail