Expositie Het Pronkstuk in Universiteitsmuseum

Body: 
Veertien studenten Letteren met als specialisatiecultuureducatie, zijn de afgelopen negen weken bezig geweest in hetUniversiteitsmuseum om een tentoonstelling voor te bereiden en opte bouwen. Zij richtten Het Pronkstuk in, de wisselendetentoonstelling waarbij het Universiteitsmuseum objecten uit decollectie in de 'etalage' zet.

Eva Heitman (22) en Pauline Ninck Blok (22) doen de PR voor detentoonstelling. Beiden vonden het 'gaaf' om in de praktijk bezigte zijn met hun specialisatie. "Hiervóór werden detentoonstellingen van studenten cultuureducatie in eenuniversiteitsgebouw opgezet. Hier in het Universiteitsmuseum geldenregels en protocollen en worden meer eisen aan ons gesteld. Dat washeel motiverend voor ons," zegt Eva.

Met als thema studentenzilver, kozen de studenten een penninguit 1926, ontworpen door Rietveld, in de etalage te zetten. Eva:"Het verhaal dat hierachter zit, is voor veel mensen interessant.Op de penning staat Horemheb, een Egyptische strijder en laterfarao. In 1926 was hiervoor veel belangstelling, omdat het graf vanToetanchamon net ontdekt was."

De tentoonstelling Rietvelds Horemheb, de stijl van eenlustrumpenning wordt vrijdag 12 mei om 16.00 uur geopend in hetUniversiteitsmuseum, Lange Nieuwstraat 106. Het pronkstuk is daarnanog twee maanden te bezichtigen.