Zijn de klimaatplannen van Rutte III Parijs-proof?

debat

vrijdag 2 februari | ochtennd | locatie volgt

Het groenste regeerakkoord ooit? Een ambitieus, maar risicovol klimaatplan? Of een plan waarbij de doelen vooral na de regeerperiode liggen? De klimaatplannen van het nieuwe kabinet Rutte III konden bij aanvang nog niet op een onverdeeld enthousiasme rekenen.

Snel daarop kwam het PBL op verzoek van Jesse Klaver met een rapportage met als belangrijkste conclusie dat Rutte III zijn eigen geformuleerde klimaatdoelen niet gaat halen met de voorgestelde plannen.

Op 2 februari 2018 zit het nieuwe kabinet er exact 100 dagen en dan zijn de wittebroodsweken voorbij. Hoe zijn de plannen van het kabinet verder uitgewerkt? Wat vindt het kabinet van de rapportage van PBL? Wat is er nodig om wel de klimaatdoelen te halen? Wat kunnen lokale overheden eraan bijdragen? Wat vindt de borgingscommissie van het Energieakkoord ervan? Zijn er betere opties denkbaar, nodig, wenselijk en betaalbaar? Daarover gaat het debat dat de VVM begin februari organiseert onder de titel ‘Gaat Rutte III de klimaatdoelen van Parijs halen?’

 

Volledige programma volgt zo spoedig mogelijk. 

Sprekers:

Pieter Boot (PBL) - hij zal toelichting geven op PBL-rapport met kritische analyse van de klimaatplannen van dit kabinet.

Spreker 2 - zal toelichting geven op klimaatplannen van Rutte III

Discussie met o.a.: 
Lot van Hooijdonk (wethouder milieu gemeente Utrecht) 
Faiza Oulahsen (Greenpeace)

Voor meer informatie of inschrijven:  https://www.vvm.info/activiteiten/zijn-de-klimaatplannen-van-rutte-iii-parijs-proof