Cultuurtip: 20 minuten regies

Body: 

In de eerste tip van 2016 stuurt Tomy je naar een verrassende theateravond.

In de eerste tip van 2016 stuurt Tomy je naar een verrassende theateravond.

Wat raad je aan?
De 20 minuten regies van Sigrid, Rosanne en Joy (allen student aan de HKU), oftewel: een verrassende en afwisselende theateravond gemaakt en samengesteld door de theatermakers van de toekomst!

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
In het derde jaar van de HKU-opleiding “Theatre in Education” krijgen alle studenten de opdracht om een stuk te maken van 20 minuten. Hierin zijn zij vrij onderzoek te doen naar vormen die zij zelf interessant vinden en een productie geheel naar eigen smaak op te zetten. Dit levert voorstellingen op die variëren van stukken op basis van bestaande teksten tot bewegingstheater wat geheel bestaat uit materiaal wat in samenwerking met de spelers gemaakt is. Dit is niet de enige samenwerking die wordt aangegaan; de makers hebben ook de keuze om samen te werken met aankomend theatervormgevers en componisten. Deze voorstellingen gaan in première in het Akademietheater aan het Janskerkhof. Het is daarna gelukkig nog niet voorbij, alle voorstellingen moeten ook op een externe locatie gespeeld worden om de opdracht af te ronden.

Zo is dit drieluik van jong theater dus ook ontstaan. Sigrid, Rosanne en Joy presenteren in Villa Concordia (de thuisbasis van theatergroep Aluin) hun 20 minuten regies. De voorstellingen heten ’Instinct’, ‘Grown ups’ en ‘Oorsprong’ en zijn allemaal afgelopen najaar gemaakt.

Heb je dus zin in een gevarieerde avond theater voor de luttele prijs van 7 euro, kom dan vooral!

Waar, wat, wanneer?
De voorstellingen worden op dinsdag 2 februari gespeeld in Villa Concordia (Concordiastraat 67a in Utrecht), om 20u begint de avond. Kaartjes (a 7 euro per stuk) kan je reserveren via kaartverkoopjoyenco@gmail.com.

Meer info vind je hier.

Facebook Twitter Whatsapp Mail