Language Café Utrecht

Body: 

Watse gaat internationaal en tipt dé plek om je taalkennis op te vijzelen: het Taalcafé.

Watse gaat internationaal en tipt dé plek om je taalkennis op te vijzelen: het Taalcafé.

Wat raad je aan?
We kennen ondertussen allemaal “Je suis Charlie”. Maar hoe zeg je dat in het Spaans? “Soy Charlie”, misschien? En in het Arabisch...? Of misschien wil dat helemaal niet weten en zou je liever je Italiaans of Indonesisch opvijzelen? Dit alles, en meer, kan met een bezoek aan het Taalcafé in Utrecht!

Waarom is dit volgens jou de moeite waard?
Ik vroeg me vaak al af waarom er om 20:00 uur elke woensdag in café Marktzicht verschillende vlaggetjes op tafeltjes stonden – gecombineerd met een gezellige extra drukte (soms wel met iets teveel nadruk op drukte). Ik ontdekte dat deze vlaggenparade wordt georkestreerd door een groepje talige kletskousen die niets anders willen dan de mogelijkheid bieden tot het oefenen en verwerven van talen. Elk vlaggetje correspondeert zodoende met de taal die dient gesproken te worden aan tafel. Naast vele talen (Arabisch, Chinees, Portugees, Pools en Russisch zijn een greep uit het smaakvolle assortiment) zijn ook vele niveaus aanwezig. Plof neer en spreek wel/niet je Moerstaal!

Ken je een taal een beetje, of juist niet, bezoek het taalcafé! Aan het eind van de dag is de taal van ouwehoeren toch universeel. In het ergste geval houd je er vrienden aan over.

Wat, Waar, Wanneer?
Taalcafé in café Marktzicht, vrijwel elke woensdag om 20:00 uur. Kijk op de facebookpagina om te controleren welke talen aanwezig zijn en eventueel aan te geven welke taalschatten jij naar tafel brengt.

Facebook Twitter Whatsapp Mail