Sonja Werners van deBeschaving houdt kantoor in de plantenkas

Tussen de planten in de kas van de Botanische Tuinen vlakbij de festivallocatie van deBeschaving. Sonja Werners werkt de laatste twee weken op deze bijzondere plek en komt al helemaal in de sfeer.

Tientallen medewerkers en zo’n honderd vrijwilligers werken zich de weken voor het culturele festival deBeschaving helemaal uit de naad om alles op tijd klaar te krijgen. Zaterdag 5 juli moet alles klaar staan, dan komt het publiek. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Op dit moment staan de tenten al op het grasveld, rijden de wagens af en aan met alles voor de catering, zowel backstage voor de optredende bands en als voor het publiek op het festivalterrein. Binnen zijn vele stagiaires en vrijwilligers bezig met projecten, zoals het grote recyclingsexperiment van het festival.

“Wij zijn vanaf januari al druk bezig, maar nu komt het allemaal heel dichtbij”, vertelt Sonja Werners, medewerker relatiebeheer. “Daarom krijgen we altijd kort voor het festival een kantoor op locatie. Dan kom je echt in de sfeer.”

Werners is nu druk bezig alle accreditaties te regelen en onderhoudt intensief contact met de deelnemende organisaties, waaronder de UU. “Wij willen dat hun bijdrage meer is dan alleen een financiële of materiële toezegging. Ze moeten het gevoel krijgen erbij te horen.”

Advertentie