De colloïdale deeltjes van Albert Philipse

Body: 

Albert Philipse is hoogleraar Fysische Scheikunde en werkt met kleine colloïdale deeltjes.

Wie bent u en wat doet u ?
Mijn naam is Albert Philipse en ik ben hoogleraar Fysische Scheikunde.

Waar is deze werkplek?
Ik zit in het Kruyt gebouw.

Albert Philipse is hoogleraar Fysische Scheikunde en werkt met kleine colloïdale deeltjes.

Wie bent u en wat doet u ?
Mijn naam is Albert Philipse en ik ben hoogleraar Fysische Scheikunde.

Waar is deze werkplek?
Ik zit in het Kruyt gebouw.

Wat is opvallend aan deze afbeelding?
Ik sta voor mijn torenhoog wetenschappelijk archief met een boek over ultra-kleine colloïdale deeltjes. Deze deeltjes kunnen vast, vloeibaar of gasvormig zijn. Colloïden zijn bewegende deeltjes van hooguit éénduizendste millimeter groot. We kunnen ze met het blote oog net niet zien, maar ze beïnvloeden wel de eigenschappen van allerlei producten. Zonder colloïden geen goede mayonaise, wetlook gel of fotokopie.

Facebook Twitter Whatsapp Mail