De laboratoriumreceptie van Tessa Dekkers

Tessa Dekkers is masterstudent Social and Health Psychology en doet onderzoek voor haar thesis. Daarnaast is ze onderzoeksassistent en  baliemedewerkster. De afspraak is dat elke student en onderzoeker die onderzoek doet in het Langeveldgebouw om de beurt wordt ingezet als receptionist, assistent of als flyeraar voor proefpersonen.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Tessa Dekkers en ben masterstudent Social and Health Psychology. Daarnaast ben ik onderzoeksassistent voor de afdeling KGP (Klinische en Gezondspsychologie). Momenteel ben ik bezig met mijn masterthesis over zelfcontrole en daarom beman ik de balie van het laboratorium van het Langeveldgebouw.

Waar is deze werkplek?
Op de begane grond van het Martinus van Langeveldgebouw. Je loopt langs de computerruimtes voor studenten en dan neem je links de trap naar beneden. De balie grenst direct aan de wachtruimte voor participanten.

Wat is opvallend aan jouw werk of werkplek?
Zoals gezegd ben ik momenteel aan het afstuderen en een onderdeel daarvan is het afnemen van onderzoeken. Om dit allemaal in goede banen te leiden plannen we elke week uit alle studenten en onderzoekers die momenteel onderzoek afnemen een receptionist, een assistent en een aantal flyeraars in. De receptionist is daarbij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alle onderzoeken, niet alleen voor haar of zijn eigen experimenten. Aangezien de onderzoeken wisselen, zitten hier dus ook elke week nieuwe studenten achter de balie. Soms een heel geregel met de overdracht, maar het is altijd gezellig en afwisselend. We zien hier veel verschillende studenten die om diverse redenen meedoen met wetenschappelijk onderzoek. Om wat bij te verdienen, hun proefpersonenuren te halen (red. een verplichte deelname aan een aantal uur onderzoek voor psychologiestudenten) of uit pure interesse voor de wetenschap. Dat vind ik altijd het mooist. Geïnteresseerden kunnen altijd langs komen lopen of de huidige onderzoeken bekijken op onze Facebook: Universiteit Utrecht Betaalde Experimenten

Tags: de werkplek

Advertentie