Het glazen kantoor van Teun Tieleman

Body: 

Teun Tieleman, hoogleraar antieke filosofie en geneeskunde, vertelt waarom zijn plek aan het Janskerkhof hem domweg gelukkig maakt. 

Teun Tieleman, hoogleraar antieke filosofie en geneeskunde, vertelt waarom zijn plek aan het Janskerkhof hem domweg gelukkig maakt. 

Wie bent u en wat doet u?
Ik ben Teun Tieleman en sinds kort hoogleraar antieke filosofie en geneeskunde - denk aan grote namen zoals Socrates, Plato en Aristoteles, de Stoa, en, aan de kant van de artsen, Hippocrates en Galenus. Het zijn allen grondleggers van het rationele denken waarop onze cultuur voor een belangrijk deel gebaseerd is.

Waar is deze werkplek?
Wij bevinden ons op de eerste verdieping van Janskerkhof 13/13A, alwaar het Departement Filosofie en Religiewetenschap gevestigd is.

Wat is er opvallend aan deze plek?
Deze glazen constructie is geplaatst in een grotere kamer die ik deel met verschillende andere leden van de disciplinegroep Geschiedenis van de Filosofie, sectie antieke wijsbegeerte. Hiermee wordt de architectonische integriteit van het mooie pand bewaard, terwijl het mogelijk is om te overleggen zonder de anderen overlast te bezorgen en met behoud van vertrouwelijkheid. Dat je elkaar toch blijft zien, geeft wel een enigszins vreemd effect. Anderzijds blijft mijn glazen compartiment zo gevuld met licht en kan ik naar buiten kijken, op het Janskerkhof met daarachter de Domtoren. Centraler in het mooie Utrecht kan haast niet. Wat verwacht een mens eigenlijk nog meer van een werkplek? Domweg gelukkig aan het Janskerkhof!
 

Facebook Twitter Whatsapp Mail