De ontembare chaos van Lucien van Liere

Body: 

Lucien van Liere is docent en onderzoeker bij Filosofie en Religiewetenschap. Zijn werkplek is ontembare chaos - of juist niet?

Lucien van Liere is docent en onderzoeker bij Filosofie en Religiewetenschap. Zijn werkplek is ontembare chaos - of juist niet?

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Lucien van Liere. Ik werk als universitair docent en onderzoeker bij het departement Filosofie en Religiewetenschap. Ik geef colleges over -en doe onderzoek naar- de rol van religies in vooral hedendaagse situaties van gewelddadig conflict. Een actueel onderwerp waarover werkelijk iedereen een mening heeft, die helaas vaak geworteld is in angst of primitieve ideeen over wat religies zijn. Enfin, de actualiteit maakt ook dat ik nooit saaie dagen heb en mijn onderwijs en onderzoek voortdurend aan het updaten ben.

Waar is deze werkplek?
Deze prachtige werkplek is op Janskerkhof 13, en heeft uitzicht op de Drift.

Wat is er opvallend aan deze plek of je onderzoek?
De chaos, de ongetemde, ontembare chaos die eigenlijk niet meer is dan schijn. Want ik weet altijd alles te vinden. Dat verbindt werkplek en onderzoek wellicht. De chaos is schijn, want mensen handelen verbluffend saai volgens bepaalde patronen en daarin lijken we meer op elkaar dan we zouden willen.

Ook opvallend is dat mijn bureau op hoogte instelbaar is. Op de foto sta ik achter mijn bureau. Op die manier blijf ik fitter. 

Facebook Twitter Whatsapp Mail