Het lab achter het gordijn van Arianne van Koppen

Body: 

Arianne van Koppen is postdoc op de afdeling pathologie en vertelt over haar werk in het laboratorium van nefrologie, verstopt achter een gordijn.

Arianne van Koppen is postdoc op de afdeling pathologie en vertelt over haar werk in het laboratorium van nefrologie, verstopt achter een gordijn.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Arianne van Koppen en op het moment van de foto was ik als onderzoeker werkzaam bij de afdeling nefrologie. Op het moment van de foto ben ik achter een fluorescentiemicroscoop naar een kleuring op een rattennier aan het kijken, waarbij de bloedvaten van deze nier in het rood zijn aangekleurd, de celkernen blauw zijn gekleurd en de overige structuren in de nier (tubuli) groen oplichten. Momenteel ben ik als postdoc werkzaam bij de afdeling pathologie en ben ik vanuit deze afdeling ook werkzaam als onderzoeker bij TNO in Leiden, waarbij ik nog steeds betrokken ben bij onderzoek aan nierschade en nog regelmatig tijd achter de microscoop doorbreng.

Waar is deze werkplek?
De microscoop staat op het laboratorium van de experimentele cardiologie, die samen met het lab nefrologie een aantal labs deelt.

Wat is er opvallend aan deze werkplek?
Doordat er voor het maken van mooie fluorescentiefoto's geen licht bij het aangekleurde weefsel mag komen, bevindt deze microscoop zich in een afgeschermde ruimte, in dit geval achter een gordijn op het lab. Het is best grappig om daar te werken terwijl er om je heen mensen ander labwerk aan het doen zijn en soms niet weten dat je achter het gordijn aan het werk bent.
 

Facebook Twitter Whatsapp Mail