Arrestatieteam in actie in Uithof

Het arrestatieteam houdt de inzittenden onder vuur, foto Ricky Badal

Het arrestatieteam van de politie heeft woensdagochtend een aantal mannen opgepakt in De Uithof. Over de gearresteerde mannen doet de politie geen mededelingen.

Het was woensdagochtend, even voor negenen, een vreemd gezicht op de nu nog rustige Uithof. Drie zwarte wagens stonden voor het verkeerslicht op de Sorbonnelaan bij de Leuvenlaan. De middelste auto werd onder schot gehouden door de leden van het arrestatieteam, vervolgens werden de verdachten uit de auto gehaald. Ondertussen liepen en reden enkele Uithofgangers aan deze scène voorbij.

Politiewoordvoerder Leo Dortland wil weinig kwijt over de mannen die werden gearresteerd. “In het belang van het onderzoek”, zegt hij. “Het gaat hier niet om mensen die koekjes uit de supermarkt hebben gestolen. Deze mensen vallen in de categorie vuurwapengevaarlijk, ernstige geweldpleging. Ze hebben zware feiten gepleegd.”

Bij dit type verdachten wordt het landelijke arrestatieteam ingezet, zegt Dortland. “De actie is minitieus voorbereid. Deze agenten zijn mannetjesputters die speciaal getraind zijn voor dit soort arrestaties. Ze dragen kogelwerende vesten, rijden in gepantserde auto’s en dragen andere wapens dan reguliere agenten. Ze waren met meer mensen dan jij hebt gezien. Mochten de mannen er bijvoorbeeld vandoor gaan, of hun wapen trekken dan zijn er nog teamleden die de burgers tegen ze beschermen.”

Of ooit bekend wordt om welke verdachten het hier gaat, weet Dortland niet. “Dat zou eventueel bekend kunnen worden tijdens een openbare rechtszaak.”

Advertentie