Bussemaker: Cruijff moet les kunnen geven in het hbo

Body: 

“Ik vind dat iemand als Johan Cruijff les moet kunnen geven op een sportopleiding, ook al heeft hij geen mastertitel”, zegt PvdA-minister Bussemaker.

“Ik vind dat iemand als Johan Cruijff les moet kunnen geven op een sportopleiding, ook al heeft hij geen mastertitel”, zegt PvdA-minister Bussemaker tegen de Volkskrant.

Ze verschilt hierover van mening met haar VVD-voorganger Halbe Zijlstra. Die zei vorig jaar dat alle hbo-docenten in 2020 een master- of doctorstitel zouden moeten hebben. “Daarbij is het streven om ook docenten die vanuit hun praktijkkennis het onderwijs kunnen verrijken tot het masterniveau op te leiden”, schreef hij in zijn ‘strategische agenda’.

Bussemaker, die aan het hoofd stond van de Hogeschool van Amsterdam voordat ze minister werd, streeft niet naar die honderd procent. In het hoger beroepsonderwijs moeten volgens haar inderdaad meer docenten met een masterdiploma komen, maar ze wil ruimte laten voor docenten uit de praktijk. Die zouden goed zijn voor de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Facebook Twitter Whatsapp Mail